latinica  ћирилица
16/03/2017 |  11:16 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Самит земаља западног Балкана - Стање безбједности на високом нивоу

Министар безбједности БиХ Драган Меткић данас је након посјете Оперативном штабу за обезбјеђивање самита земаља западног Балкана у Сарајеву истакао да је стање безбједности на високом нивоу и да су предузете све мјере да скуп протекне у потпуном миру и безбједности.
Сарајево: Драган Мектић посјетио Оперативни штаб - Фото: СРНА
Сарајево: Драган Мектић посјетио Оперативни штабФото: СРНА

"Увијек има неких професија које остану на маргини неких великих догађаја. Желим да одам признање људима који кроз Оперативни штаб представљају све полицијске агенције у БиХ, како са државног тако и са ниво Републике Српске, Федерације БиХ и Кантона Сарајево", рекао је Мектић.

Он је нагласио да таква сарадња представља још један доказ да је, уколико постоји воља, опредјељење и јасно дефинисан циљ могуће на најбољи начин пребродити најсложеније безбједносне изазове.

"Драго ми је што ћемо данас из Сарајева послати поруку да смо у стању након свих ових политичких изазова и турбуленција које имамо како унутар БиХ тако и на регионалном нивоу бити фактор стабилности. Још једном изражавам захвалност и одајем признање полицији која ради одговоран посао у склопу обезбјеђења самита", додао је Мектић.

Министар безбједности БиХ је истакао да мир и безбједност скупа у Сарајеву не долази сама по себи, већ је резултат бројних активности које полиција предузима у припреми и одржавању самита.

Мектић ће о детаљима говорити на конференцији за новинаре, коју је најавио за сутра у 11.00 часова.

У раду Оперативног штаба "Самит 2017", који се налази у сједишту Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, учествују представници свих полицијских агенција у БиХ, Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/, Оружаних снага БиХ и Службе за послове са странцима

Извор: Срна