latinica  ћирилица
16/03/2017 |  12:26 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

У Орегону град на продају за 3,8 милиона долара

У Сан Франциску за 3,8 милиона долара можете купити прилично лијепу кућу, а за исту суму у америчкој држави Орегон на сјеверозападу Пацифика, можете купити цијели градић Тилер.
Град Тилер у Орегону (фото:Land Lander) -
Град Тилер у Орегону (фото:Land Lander)

Приобална држава Орегон позната је по својим шумама, планинама, фармама и плажом уз ријеку. Граничи са Калифорнијом, Вашингтоном, Ајдахом и Невадом. Сјеверна граница је ријека Колумбјиа, а источна је ријека Снејк Ривер. Тилер је смјештен уз ријеку и шуму Саут Јумпака на западу Орегона.

Агент Тим О'Нил који је објавио оглас продаје Тилера рекао је да је "преплављен" заинтересираним купцима. Поред они који желе овај град због природних љепота, много је и узгајивача марихуане који желе купити Тллер с обзиром на то да је марихуана легална у тој држави.  За куповину су највише заинтересовани инвеститори из Кине.

Међутим, градови на продају нису ништа ново. Глумица Ким Бесинџер купила је један градић још 1980. године. Тако да, уколико се желите хвалити међу пријатељима, можете за неколико милиона купити град, али морате имати 250.000 долара да бисте ушли у ужи круг купаца.

Извор: Агенције