latinica  ћирилица
17/03/2017 |  13:29 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Студенти из Косовске Митровице у посјети НСРС

Око 80 студената Правног факултета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици у оквиру посјете Бањалуци боравили су у Народној скупштини Републике Српске.
Студенти из Косовске Митровице у НСРС - Фото: РТРС
Студенти из Косовске Митровице у НСРСФото: РТРС

Студенте је са са историјатом, организацијом и начином одлучивања у парламенту радом и организацијом парламента упознао потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић.

Посјета студената је дио настојања Народне скупштине да повећа сопствену транспарентност према јавности.

"Народна скупштина је мјесто које презентује наше демократске потенцијале, уставни капацитет", истакао је потпредсједник парламента Српске, Ненад Стевандић. Стевандић је додао и да је “начин на који ми сарађујемо поготово са популацијом из властитог народа, онима који су угрожени на Косову, нама служи као орјентир за будућност да помогнемо њима, а да српијечимо да се слична угрожавања права догоде нама".

Посјета студената Правног факултета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици, дио је мобилизирајућег пројекта бањалучког правног факултета - “Глас права у пракси, специјалне и паралелне везе".

"Уназад годину и по дана угостили смо око 300 студената из Републике Српске и Србије у државотворним установама Републике Српске и на Правном факултету" - истакао је предсједник Студентског савеза Правног факултета Универзитета у Бањалуци, Миле Аљетић.

"Циљ овог пројекта је међусобно дружење и упознавање студената из Косовске Митровице, односно са Косова и Метохије и из Републике Српске", рекао је Иван Веријевић предсједник Студентског парламента Правног факултета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици.

"Мени и мојим колегама је велика част што се данас налазимо овдје и ових дана, захвалну смо Студентском савезу Правног факултета. Одушевљени смо градом" - истакла је Милена Петковић, студенткиња Правног факултета у Приштини са привременим сједиштем у Косовској Митровици.