latinica  ћирилица
18/03/2017 |  10:59 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

ФБиХ- За спровођење пресуде Међународног суда правде 395.000 КМ

Влада Федерације БиХ је, дан након што је Међународни суд правде у Хагу одбио бошњачки захтјев за ревизију пресуде против Србије, издвојила 395.000 КМ за спровођење пресуде, пише портал Кликс.

Ријеч је о документу "Одлука о усвајању програма утрошка средстава с критеријима расподјеле средстава текућих капиталних трансфера утврђених Буџетом ФБиХ за 2017. годину", који је Влада ФБиХ усвојила 10. марта, а који је објављен у Службеним новинама ФБиХ и усвојен на приједлог министра рада и социјалне политике ФБиХ Веска Дрљаче.

У тачки шест која гласи "Текући трансфери непрофитним организацијама - Трансфер Савезу логораша БиХ - Пројекат провођења Одлуке МСП", Влада ФБиХ додијелила је 180.000 КМ за финансирање рада Савеза логораша БиХ на пројекту спровођења одлуке Међународног суда правде.

За спровођење одлука Међународног суда правде, Влада ФБиХ помогла је са 130.000 КМ Истраживачко-документационе активности и заштиту жртава рата, као и дјеловање Хрватског удружења логораша Домовинског рата у БиХ са 85.000 КМ.

Портал наводи да извршна власт није објаснила грађанима на шта ће конкретно бити трошен новац пореских обвезника ФБиХ, односно шта тачно подразумијева под "спровођењем пресуда Међународног суда правде у Хагу".

Извор: СРНА