latinica  ћирилица
18/03/2017 |  11:27 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Приједор- Повећан број захтјева за издавање пасоша (ВИДЕО)

У Центру јавне безбједности Приједор регистрован је повећан број захтјева за издавање пасоша. Из Центра истичу да без обзира на могуће проблеме са штампањем пасоша, редовно примају захтјеве за издавање путних исправа.
Пасоши - Фото: РТРС
ПасошиФото: РТРС

Приједорчанка Цвија Рајилић већ 42 године запослена је у Аустрији. Није жељела држављанство БиХ, али, каже, пасош јој је потребан због посла преко границе.

- Пожурила сам три мјесеца раније зато што сам чула на телевизији да од 23. марта неће бити књижица. Сматрам да је немогуће, али опет за сваку сигурност - каже Цвијета Рајилић.

Грађане брину информације из медија да неће бити пасошких књижица, због истека уговора са садашњим добављачем. Ипак, има и оних који по замјену пасоша долазе због истека документа.

- Истекао ми је пасош, па сам га продужила. Имам сестру у Бечу, а понекад бих путовала и у Србију - каже Гордана Росић.

У Центру јавне безбједности Приједор регистрован је повећан број захтјева за издавање пасоша. Међутим, из ове установе поручују да, за сада, нема званичне информације ниједне надлежне институције о недостатку пасошких књижица.

Јелена Самарџија, начелница Одјељења за правне и кадровске послове ЦЈБ Приједор, каже да имају повећан број захтјева, а претпоставља да је тако у цијелој БиХ, с обзиром на информацију да би евентуално могло доћи до застоја. Она је нагласила да се пасоши још увијек издају у законом предвиђеном року.

У ЦЈБ Приједор истичу да се, за сада, редовно примају захтјеви за издавање путних исправа у редовној процедури или по хитном поступку.