latinica  ћирилица
18/03/2017 |  11:49 ⇒ 12:57 | Аутор: РТРС

Грађани Шамца заједнички за љепши град (ВИДЕО)

У Шамцу је почела велика акција прољетног чишћења града и уређења зелених површина у којој учествују сва јавна предузећа, школе и невладине организације.
Шамац - Фото: РТРС
ШамацФото: РТРС

Акција под називом "За љепши Шамац" којом руководи општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове трајаће до 13. априла.

У сусрет Дану општине, 15. априлу и Васкрсу, у Шамцу су одлучили да град добије што љепши изглед. Акцији "За љепши Шамац" одазвали су се сви радници јавних предузећа, основци и средњошколци, волонтери невладиних организација и бројни грађани.

Грађани истичу да се надају да ће ова акција постати традиционална и да ће утицати на свијест, нарочито младих, јер је битно да се град очува и да се његује свијест грађана о екологији. Сматрају да ће то утицати и на оне који се понашају крајње неодговорно према околини и стопирати јавашлук.

Допринос акцији дала су и сва комунална и водопривредна предузећа и ватрогасци који су радили на уређењу одређених градских зона, орезивању дрвећа и прању улица.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић истакао је да ће током ових мјесец дана бити организовано чишћење свих улица, прање улица, биће постављене канте за отпатке, а организоваће се и уређење међа, пошумљавање, као и хортикултурно уређење града.

Током првог дана акције очишћени су и уређени сви улази у град, кружни ток, градски парк и трг. Учесници акције позивају грађане да им се у наредним данима придруже и својим ангажовањем допринесу да Шамац овог прољећа буде што љепши.