latinica  ћирилица
18/03/2017 |  13:23 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

ДНС подржао рад Вере Сладојевић

Градски одбор ДНС-а Бањалука огласио се поводом посљедњих догађаја везаних за стање у бањалучком Центру за социјални рад. Саопштење ДНС-а преносимо у цјелости.
Центар за социјални рад - Вера Сладојевић - Фото: РТРС
Центар за социјални рад - Вера СладојевићФото: РТРС

С обзиром да је Центар за социјални рад Бањалука, којим руководи директорка Вера Сладојевић, у жижи јавности због оптужби дијела радника Центра, Градски одбор ДНС-а Бањалука саопштава да подржава све руководиоце којима је ДНС дао подршку, који свој посао обављају професионално и у складу са позитивним законским прописима.

ДНС очекује од свих надлежних органа да свој посао обаве савјесно, непристрасно и у разумном року како би Центар за социјални рад могао несметано да обавља друштевно одговоран посао имајући у виду првенствено потребе корисника Центра.

Сматрамо да помињање имена дјеце из случаја „Канада“ није у складу са етиком и коневнцијама о заштити дјечијих права, стога позивамо да се овај случај у потпуности испита и уколико се открију било какве неправилности да надлежни органи поступе у складу са законом.

ДНС најоштрије осуђује све пријетње које су упућене новинарима, који свој посао обављају у складу са професионалним стандардима новинарства. Такође, ни на који начин не оправдавамо злонамјерно и неистинито писање и уколико се утврди да постоје такви написи, тражимо да се покрену судски поступци због клевете.

ДНС осуђује и све пријетње упућене директорки Центра за социјални рад Вери Сладојевић и њеној породици.

ДНС инсистира да сви они за које се утврди да су починили кривично дјело морају бити санкционисани, у складу са законом.

Очекујемо да ће надлежни органи и овај пут бити експедитивни, за разлику од случаја који је потресао Центар за социјални рад 2014. године када је један од радника оптужен за злоупотребу положаја и утају 44.000 КМ, а овај предмет ни до данас није окончан.

Апелујемо  на експедитивност надлежних контролних установа да утврде стварно чињенично стање, како не би био остављен простор за даљње спекулације и да не би било додатних недоумица наког окончања поступка, наводи се у саопштењу.