latinica  ћирилица
18/03/2017 |  16:58 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

"Небеска трка" у Требињу (ВИДЕО)

У Требињу је данас одржано атрактивно такмичење. Ријеч је о екстремној трци у такозваном небеском трчању.
Трка Требиње - Фото: РТРС
Трка ТребињеФото: РТРС

Шездесетак учесника из Републике Српске, Федерације, Србије, Црне Горе, Хрватске и Швајцарске одмјерило је своје способности у нимало лакој трци од Перовић моста, кроз насеље Градина, планинарском стазом до бетонског пута, који води до репетитора на врху Леотара.

Дужина стазе је око пет километара и 200 метара, са 960 метара вертикалне разлике. Сања Каваз из Источног Сарајева, прошлогодишња побједница и ове је године задржала титулу.

- Мислим да сам мало поправила вријеме. Кад вам је стаза позната, знате шта вас очекује - рекла је она и похвалила цјелокупну организацију такмичења.

Иако је за Владимира Панића из Ваљева стаза била потпуно непозната, успио је да је савлада, о чему најбоље свједочи титула побједника у мушкој конкуренцији.

- Стаза је лијепа, али захтјевна. Први пут сам сам овдје и било ми је јако лијепо - истакао је Панић.

Први пут након повреде, планинарка из Билеће Ивана Табаковић, иначе чланица планинарског друштва "Вучји зуб" искушала је своју снагу на требињској стази.

- Било је супер, додуше мало теже него што сам мислила, али битно ми је било само да сам успјела прећи стазу за мање од 100 минута. Такмичила сам се сама са собом и успјела сам, то је најбитније - рекла је Табаковићева.

У требињском вертикалу учествовао је и маратонац Љубо Тркља из Билеће. Иза себе има 30 маратона и полумаратона. Стаза у Требињу је, каже, прави изазов.

- Стаза је баш захтјевна, можда је теже одрадити ових пет километара, него 42 у маратону - навео је Тркља.

Најстарији учесник трке био је осамдесетједногодишњи Десимир Милошевић из Требиња, а најмлађи четрнаестогодишњи Василије Косјерина, такође из Требиња.