latinica  ћирилица
18/03/2017 |  17:13 | Аутор: РТРС

Нови "шамар" за Арсенал, поруке за и против Венгера

Фудбалери Вест Бромвич Албиона побиједили су на свом терену Арсенал са 3:1 у првој утакмици 29. кола Премијер лиге. Авиони над "Хоторнцом" носили поруке за и против Арсена Венгера.
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls) -
Арсен Венгер (Foto: Soccersouls)

Арсеналу је ово био четврти пораз у посљедњих пет утакмица, а Вест Бромвичу прва побједа послије два пораза.

Арсенал је остао пети на табели са 50 бодова, једним више од Манчестер јунајтеда, који има меч мање. ВБА се попео на осмо мјесто са 43 бода, али утакмицом више од ривала.

"Тобџије" су два гола примила послије корнера. Насер Чадли је у 12. минуту извео корнер, а на лопту је сјајно натрчао Крејг Досон и смјестио је у мрежу. Арсенал је изједначио само три минута касније, када је Гранит Џака са око 30 метара проиграо Алексиса Санчеса, а он је из близине забио лопту под пречку.

Арсенал је у 38. минуту остао без првог голмана Петра Чеха, који се повриједио, а умјесто њега је заиграо Давид Оспина.

ВБА је поново повео у 55. минуту послије помало чудног гола. Оспина је прво избио у свом шеснаестерцу лопту испред нападача Џејмса Меклина, али само до Хала Робсон-Кануа, који је прослиједио у мрежу. Меклин је остао иза голмана, али је пустио да му лопта прође кроз ноге и уђе у гол. Судија Нил Свобрик се консултовао кратко са помоћником, а онда је показао на центар.

Тачка на меч стављена је у 75. минуту, када је Меклин извео корнер, а Досон поново био најбољи у скоку и опет је главом смјестио лопту у мрежу.

Током меча виђена је занимљива ситуација изнад стадиона "Хоторнс" у Бирмингему. Изнајмљени авиони носили су опречне поруке упућене Венгеру.

Наиме, прије почетка меча, изнад стадиона је прво пролетио авион који је носио поруку незадовољних навијача Арсенала уперену против дугогодишњег тренера Арсена Венгера.

Писало је "Венгер напоље, нема новог уговора". Међутим...

Нешто касније се на небу изнад игралишта појавио други авион, који је носио потпуно супротну поруку:

"У Арсена ми вјерујемо. Поштујте АВ".

Није познато које аутор и "наручилац" ових парола, али јасно је да су навијачи лондонског клуба подијељени око питања да ли Арсен Венгер, који је од давне 1996. године на клупи, заслужује нови уговор са тим клубом. 
 

Извор: РТС