latinica  ћирилица
19/03/2017 |  08:40 ⇒ 19:36 | Аутор: РТРС

Приједор- Лажна дојава о бомби (ВИДЕО/ФОТО)

Јутрос око 7.00 часова, анонимно мушко лице, пријетећим порукама са предзнаком националног карактера, поручило је да је постављена експлозивна направа испод санитетског возила.
Приједор - Дојава о бомби - Фото: РТРС
Приједор - Дојава о бомбиФото: РТРС

Припадници Цeнтра јавне безбједности Приједор блокирали су подручје око болнице и дјелимично евакуисали особље у приземљу ове здравствене установе.

- Одмах по запримљеној пријави на лице мјеста изашла је увиђајна екипа ЦЈБ Приједор у сарадњи са поступајућим тужиоцем, гдје су извршили истражну радњу и увиђај и противдиверзиони преглед наведеног санитетског возила и осталих возила који се се затекли на паркингу Опште болнице Приједор. Након извршеног увиђаја и противдиверзионг прегледа о кривичном дјелу лажно пријављивање кривичног дјела, није утврђено постојање ескплозивне направе испод наведених возила - рекао је Радомир Дукић, из сектора Криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор.

Полиција и ватрогасци су након детаљне провјере простора утврдили да је ријеч о лажној тврдњи да је била подметнута бомба у кругу ове здравствене установе, навела је портпаролка ЦСБ Приједор Звездана Алендаревић.

На лицу мјеста били су и припадници Територијалне ватрогасне јединице Приједор, потврдио је старјешина приједорских ватрогасаца Небојша Миљуш.

Полицијски службеници предузимају све мјере у циљу идентификовања починиоца овог кривичног дјела.