latinica  ћирилица
19/03/2017 |  11:45 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Приједорски гимназијалци заједнички за екскурзију (ВИДЕО)

Да хуманост не познаје границе својом акцијом су потврдили и ученици приједорске гимназије "Свети Сава" који су предузели несвакидашње кораке како би својим школским другарима који нису у могућности, обезбиједили средства за одлазак на матурску екскурзију.
Гимназијалци - екскурзија - Фото: РТРС
Гимназијалци - екскурзијаФото: РТРС

Гимназијалци су расположени за рад - више од двадесет младих спремно је да запрља руке и да вам очисти гаражу, опере прозоре или причува дјецу током викенда! Овако гласи један од постова у фејсбук  групи - Папирни бродић. Аутори су приједорски гимназијалци, а циљ је јасан – удружити снаге како нико од њихових другара не би изостао са матурске екскурзије.

Сара Долмић, ученица 3. разреда гимназије, каже да су спремни да чисте, помогну старим људима или да раде нештто друго  да би обезбиједили новац за своје другове.

И то није све, ученици по наруџби праве и продају популарне слаткише - макаронсе и сакупљају и препродају стари папир. На улазима приједорских зграда већ су истакнуте писане молбе грађанима да папир не бацају, него да дају допринос акцији.

Гимназијалка Жељка Маричић каже да иду на пошумљавања, те да планирају да шарају јаја за Васкрс, а имају још бројне акције у плану.

Акцију гимназијалаца подржали су и њихови професори.

Професорица Далиборка Стојанчић похвалила је ученике да су веома предани, активни и маштовити.

- У данашњем времену то је за сваку похвалу, јер наши гимназијалци израстају у праве људе што је и најдрагоцјеније - истакла је она.

Подршка је стигла од града Приједора, али и од локалних привредника. Чак је и предузеће за откуп папира пристало да да свој допринос, тако што ће папир откупљивати по цијени вишој од тржишне. Потез вриједан похвале, према свему судећи, оправдаће и мото ове акције – Кад се мале руке сложе, све се може!