latinica  ћирилица
20/03/2017 |  09:09 ⇒ 09:13 | Аутор: РТРС

Пореска управа Српске: Ускоро електронско достављање рачуна

Пореска управа Републике Српске је у завршној фази припрема за пуштање у рад Е-рачуна - нове услуге електронског достављања рачуна за порез на непокретности која ће пореским обвезницима ускоро бити на располагању.
Пореска управа Српске - Фото: РТРС
Пореска управа СрпскеФото: РТРС

Ово ново функционално и економично рјешење, између осталог, омогућиће пореским обвезницима активирање услуге електронског достављања рачуна за порез на непокретности без потребе доласка на шалтере Пореске управе Републике Српске, а биће доступно на интернет страници /https://eusluge.poreskaupravars.org/, гдје ће обвезници који нису корисници Е-услуга моћи да уношењем тражених података активирају услугу Е-рачун и користе њене погодности, саопштено је из Пореске управе.

Циљ увођења електронског рачуна за непокретности је смањење трошкова обраде података, ефикаснија, бржа и јефтинија достава рачуна за порез на непокретности, али и дигитална трансформација, односно да омогући да Пореска управа Републике Српске постане још ефикаснији сервис грађана.

Ова услуга ће пореским обвезницима-власницима непокретности у Републици Српској, који живе у БиХ или иностранству, омогућити да једноставно кроз пар корака путем интернета имају увид у своје обавезе за порез на непокретности, односно да прегледају и преузму свој рачун за непокретности.

Пореска управа Републике Српске ће путем медија обавијестити пореске обвезнике-власнике непокретности у Српској када ће нова услуга бити доступна.

Извор: СРНА