latinica  ћирилица
20/03/2017 |  09:50 ⇒ 10:23 | Аутор: РТРС

Преминуо генерал Драгиша Масал

Генерал-потпуковник Војске Републике Српске у пензији Драгиша Масал преминуо је након кратке и тешке болести на Војно-медицинској академији у Београду у 66. години.
Драгиша Масал, генерал-потпуковник ВРС у пензији -
Драгиша Масал, генерал-потпуковник ВРС у пензији

Генерал Масал рођен је 20. новембра 1951. године у селу Масали, општина Вишеград.

Завршио је Војну академију Копнене војске смијер артиљерија у Београду и Задру, Командно-штабну школу тактике Копнене војске и Школу националне одбране у Београду.

Обављао је дужност начелника артиљерије Ужичког корпуса, команданта Трећег артиљеријског пука у Војсци Републике Српске у Бијељини, начелника артиљерије у Органу родова Главног штаба Војске Републике Српске у Хан Пијеску, начелника Сектора за организацију, мобилизацију и персоналне послове Генералштаба Војске Републике Српске у Бијељини и Бањалуци.

Генерал Масал службовао је у гарнизонима Пожаревац, Ужице, Винковци, Бијељина, Вишеград, Хан Пијесак, Бијељина и Бањалука.

Одликован је Медаљом за војне заслуге, Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, Орденом рада са сребрним вјенцем и Орденом Карађорђеве звијезде другог реда.

Генерал Масал преминуо је 18. марта, а биће сахрањен сутра у 14.00 часова на гробљу Сарића Осоје у Ужицу, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Извор: СРНА