latinica  ћирилица
20/03/2017 |  11:35 ⇒ 11:59 | Аутор: РТРС

Акција "Празник" у Сарајеву: Претреси због дроге на 34 локације, ухапшене 22 особе

Припадници МУП-а Кантона Сарајево и Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) проводе акцију кодног назива "Празник".

Полицијски службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, заједно са полицијским службеницима Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), по Наредби Кантоналног суда у Сарајеву, а под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, на подручју Кантона Сарајево данас су извршили претресе стамбених, пословних и помоћних објеката на 34 локације.

Том приликом лишене су слободе 22 особе осумњичене да су у протеклом периоду починиле више кривичних дјела "Организованог криминала" из члана 342. став 1. 2. 3. и 4. КЗ Ф БиХ, а у вези са кривичним дјелом "Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога" и кривичним дјелом "Посједовање и омогућавнаје уживања опојних дрога".

Приликом претреса пронађена је и одузета већа количина опојних дрога, опреме за производњу и препродају опојних дрога, мобилних телефона, рачунарске опреме, новца, ватреног оружја, муниције, експлозивних направа, документације и једно путничко моторно возило.

Наставља се рад на потпуном расвјетљавању и документовању кривичних дјела и особа осумњичених за извршење истих, као и на проналаску још десет осумњичених лица за којима се трага, саопштено је из МУП-а КС.

Извор: Кликс