latinica  ћирилица
20/03/2017 |  12:38 | Аутор: РТРС

Сиријска војска повратила контролу над областима у Дамаску

Снаге сиријске владе повратиле су контролу над областима Дамаска које су претходно напали побуњеници и екстремисти, пренела је сиријска државна телевизија.
Дамаск / Сирија (Фото: Sputnik/ Iliya Pitalev) -
Дамаск / Сирија (Фото: Sputnik/ Iliya Pitalev)

У изненадном нападу побуњеника који су ноћас прошли кроз подземне тунеле учествовали су и сиријски огранак терористичке организације Ал Каида и исламистичка група Фајлак ел Рахман, преноси Бета.

Сиријска државна телевизија пренијела је, позивајући се на неименованог војног званичника, да је војска "преузела контролу над свим мјестима" у која су се у недјељу инфилтрирали терористи.

Побуњеници су претходно мјесецима биљежили губитке пошто је сиријска влада напредовала широм земље, навела је агенција АП.

Оштећена зграда руске амбасаде

Претходно је руски амбасадор у Сирији Александар Киншчак изјавио да је једна од зграда руске амбасаде у Дамаску оштећена у сукобима између сиријских владиних и опозиционих снага, јавила је руска агенција РИА а пренео је Танјуг.

"Имамо зграду коју повремено користимо недалеко од епицентра сукоба", рекао је Киншчак и додао да су у сукобима оштећени прозори на згради амбасаде, пренео је Ројтерс.

Извор: РТС, Бета, Танјуг