latinica  ћирилица
20/03/2017 |  14:20 ⇒ 17:37 | Аутор: РТРС

Касиповић и Тегелтија: За реконструкцију и изградњу објеката седам милиона КМ (ВИДЕО)

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић и предсједник Високог судског и тужилачког савјета БиХ /ВСТС/ Милан Тегелтија посјетили су данас у Бањалуци градилишта на којима се изводе радови на изградњи и реконструкцији зграда Основног и Окружног суда, за шта ће бити утрошено седам милиона КМ.
Касиповић и Тегелтија у обиласку градилишта - Фото: СРНА
Касиповић и Тегелтија у обиласку градилиштаФото: СРНА

Касиповић је истакао да је 15. август рок за завршетак изградње и реконструкције зграда Основног и Окружног суда у Бањалуци.

"Завршетком радова испунићемо један од важних послова за ефикасан рад правосуђа, а то су технички услови. Све остало очекујемо од значајног, квалитетног и потпуног ангажмана људи који раде у овом судовима", рекао је новинарима Касиповић.

Он је напоменуо да се у наредном периоду може очекивати рјешавање питања услова рада у правосудним установама у Требињу, Градишци и Приједору.

Тегелтија је оцијенио да је веома важно што ће Бањалука добити репрезентативне правосудне објекте.

"Средства за изградњу и реконструкцију објеката обезбијеђена су из ЕУ, а посредством ВСТС-а. Од тога ће нешто више од пет милиона КМ бити утрошено за реконтрукцију и изградњу објекта Основног суда, а нешто више од 1,6 милиона КМ за зграду Основног суда у Бањалуци", рекао је Тегелтија и напоменуо да би Основни суд требало да има нових 3.000 метара квадратних.

Он каже да ће након завршетка радова, половином августа, Бањалука први пут добити функционалне и намјенске правосудне објекте.