latinica  ћирилица
20/03/2017 |  16:09 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Влада Српске за Јахорину тражи стратешко рјешење (ВИДЕО)

Првог дана прољећа свођени су рачуни зимске сезоне на Јахорини.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Скупштина акционара Олимпијског центра Јахорина почела је процедуру именовања новог надзорног одбора, а након избора очекује се јавни позив за избор директора.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић и туристички радници Јахорине разматрали су приоритете будућег инвестирања у олимпијску планину.
Зима је била благодатна, једна од ријетких са најмање стотину скијашких дана.

Влада РС за Јахорину тражи стратешко рјешење. Власничка трансформација није одбачена као опција, а први корак, важан за контакте са потенцијалним инвеститорима јесте именовање менаџмента. Ресорни министар најављује израду новог мастер плана, јер је претходни био преамбициозан и реализован тек 10 %.

- Француска амбасада и Олимпијски центар, једна од најутицајнијих кућа планинског туризма пројекти у трајном власништву Олимпијског центра, како би могли да траже инвеститоре, поручио је министар Глухаковић. Туристички радници очекују рјешења која би Јахорину заиста позиционирала као најбољу дестинацију Српске.

И планински туризам изван зимске сезоне није занемарен, унапрјед је продато 17 хиљада пансиона током љета. Окосница су школе у природи, спортски кампови, семинари, а све су чешћи гости који љети на Јахорини бораве искључиво ради одмора.