latinica  ћирилица
20/03/2017 |  21:05 ⇒ 21:06 | Аутор: РТРС

Фејзић: Бивша власт у Сребреници дезинформише јавност

Предсједник Скупштине општине Сребреница Хамдија Фејзић рекао је да они који шире лажи и дезинформације тврдећи да ће се национални парк "Дрина" простирати преко приватних посједа Бошњака, а у широком луку заобилазети села у којима живе Срби покушавају на перфидан начин да прикупе политичке поене.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Фејзић је у саопштењу навео да је свима јасно да се сва копља ломе на Сребреници и да постоје људи којима није у интересу да Сребреница напредује и нагласио да је јавна расправа о Нацрту закона о националном парку "Дрина" која је одржана 13. марта у Сребреници очигледно злоупотребљена.

"Последњих неколико дана у јавности се шире разне дезинформације и лажи, а нико од тих актера који су и присуствовали јавној расправи још није уложио примједбе, сугестије нити било какво мишљење о Нацрту закона, већ покушавају скупљати политичке поене на перфидан начин и тиме створити алармантно стање у којем 'они' најбоље функционишу", истакао је Фејзић.

Он је нагласио да је, прије свега, грађанима Сребренице, али и јавности потребно изнијети чињенице које су истините, а не оне које су далеко од стварности и које само стварају тензије.

"Битно је напоменути да је иницијатива за формирање Националног парка Дрина покренута 2011. године у СО Сребреница, када су власт обављали управо они који данас највише негодују /Ћамил Дураковић, Алија Табаковић и Зулфо Салиховић/ и који јавности покушавају представити да данашња власт у Сребреници формирањем националног парка Дрина жели одузети Бошњацима имовину и протјерати их с ових простора, што представља још једну у низу дезинформација", појаснио је Фејзић.

Након што је покренута иницијатива 2011. године, навео је он, Влада и ресорно министарство Републике Српске покренули су низ активности у вези са реализацијом иницијативе од мишљења, студије па до самог Нацрта закона.

Он је подсјетио да је у децембру 2016. године израђен Нацрт закона о националном парку Дрина у складу с процедурама, који је упућен у даљу процедуру, те је 13. марта ове године одржана и јавна расправа у Сребреници.

Извор: СРНА