latinica  ћирилица
21/03/2017 |  08:16 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос су повољни услови за вожњу, али су могући одрони земље и камења на коловоз у усјецима и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Пут - Фото: РТРС
ПутФото: РТРС

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на дионици Градишка-Чатрња, од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се једном траком због санације коловоза.

Од 7.00 до 17.00 часова на магистралном путу Бијељина-Угљевичка Обријеж саобраћај се због радова одвија наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици магистралног пута Вршани-Бијељина биће извођени радови на уређењу банкина.

Због деминерских радова, саобраћај се привремено обуставља на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе, гдје се од 8.00 до 16.00 часова саобраћај одвија у режиму 30 минута обуставе, а 10 минута пропушта возила.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од од пет до 15 минута, и то од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб повремене су обуставе саобраћаја у трајању од од пет до 15 минута, и то од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута.

Од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Због изласка на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Од 8.00 до 17.00 часова саобраћај се због радова одвија успорено у тунелу "Караула" на дионици магистралног пута Олово-Кладањ, те на дионици магистралног пута у Доњој Јабланици.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због чега је на овим прелазима саобраћај повремено успорен.

На осталим граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА