latinica  ћирилица
21/03/2017 |  15:16 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

У току кампања "Изабери Српску – изабери Универзитет у Источном Сарајеву" (ВИДЕО)

Представници Уније студената Републике Српске, средњошколцима у Бијељини представили су студијске програме студија Универзитета у Источном Сарајеву.
Представљање студијских програма - Фото: РТРС
Представљање студијских програмаФото: РТРС

Дио је то кампање "Изабери Српску – изабери Универзитет у Источном Сарајеву", коју спроводе Унија и Паралмент студената овог Универзитета.

Матуранти пољопривредне и медицинске школе у Бијељини већ су се одличили који факултет ће уписати. Одлуку доносе на основу перспективе коју им диплома факултета доноси.

"Размишљала сам шта да упишем, наставићу смјер што сам уписала прехрамбени техничар – биотехнологија, то је оно што желим да се бавим и то је то", рекла је ученица Наташа Вујучић.

"Одлучио сам прије свега да упишем уређење и заштиту вода због тренутне ситуације каква је код нас. Због свих дешавања у тим водама, и некако видим перспективу у томе", истакао је ученик Владан Сарић.

Студенти ће бирати између 15 факултета и двије академије умјетности Универзитета у Источном Сарајеву.

"То су технички факултети али свакако требамо споменути те наше двије академије и наравно неизоставну пољопривреду која се простире од Источног Сарајева до Бијељине и ми очекујемо све већи и већи упис на пољопривредни факултет", нагласио је предсједник Уније студената Универзитета у Источном Сарајеву Милан Милишић.

Кампања је почела 20. фебруара и трајаће до 1. априла.

"Ми смо прије свега ту кампању покренули због тога што сматрамо да наши људски и материјални ресурси нису довољно представљени да он има такође велики квалитет и да може сигурно да парира свим већим универзитетима у БиХ али и региону, односно Србији", додао је Душан Симанић из Студенстког парламента Универзитета у Источном Сарајеву 

Кампањом је обухваћено 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске.