latinica  ћирилица
21/03/2017 |  17:29 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

ХДЗ о стању у ФБиХ након усвајања резолуције

Клуб посланика ХДЗ-а БиХ и ХНС-а у Представничком дому Парламента ФБиХ поручио је након усвајања Резолуције о осуди иницијативе за федерализацију БиХ и ентитета у овом дому, да "тако више не иде".
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

"Очито је то ултиматум Европи и међународној заједници, постављен с вјером да ће се уз помоћ ОХР-а поновити Алијанса из 2001. године, смијенити хрватски члан Предсједништва БиХ и поставити себи одан, смијенити све хрватске званичнике и на њихова мјеста поставити `Хрвате по занимању`"?!, наведено је у саопштењу Клуба посланика ХДЗ.

У саопштењу се наводи да би даљи слијед догађаја био слање тенкове као на "Херцеговачку банку", а онда опет смјена хрватског члана Предсједништва БиХ као 2005. и постављање неког по мјери.

"Након тога, примијенити нову софистициранију методу и изабрати хрватског члана Предсједништва БиХ, као 2006. и 2010. године. Поновити пројекат `Платформа` и формирати власт са хрватским издајницима. Маштовито и надасве амбициозно", наводи се у саопштењу Клуба посланика ХДЗ-а.

Из тог клуба поручују да не вјерују да ће међународна заједница и ОХР поновити грешку, и да се "Хрвати не боје".

Клуб посланика ХДЗ оцјењује да постоје два концепта - с једне стране унитарни концепт, централизација, мајоризација, једнопартијски "мулти-култи" систем, а с друге концепт вашингтонског и дејтонског споразума, децентрализације, федерализације и регионализације.

Извор: Срна