latinica  ћирилица
21/03/2017 |  17:38 ⇒ 22/03/2017 | 09:45 | Аутор: РТРС

Агенција за поште БиХ наставила са забраном издавања поштанских маркица "Пошта Српске" (ВИДЕО)

Агенција за поште БиХ наставила је са праксом забране издавања поштанских маркица "Пошта Српске" које се односе на значајне датуме и јубилеје у историји српског народа и Републике Српске.
Агенција за поште БиХ и Поште Српске - Фото: РТРС
Агенција за поште БиХ и Поште СрпскеФото: РТРС

Посљедња у низу забрана односи се на издавање маркица поводом 25 година Народне скупштине Републике Српске. Из Агенције за поштански саобраћај БиХ још без одговора због чега је забрањено издавање маркица и како су гласала тројица чланова Савјета Агенције који одлучују о том питању.

"Поште Српске" нису добиле сагласност за издавање поштанских маркица поводом 25 година Народне скупштине Републике Српске, али ни прецизно објашњење због чега није постигнут консензус међу члановима Савјета Агенције за поштански саобраћај БиХ који о томе одлучују. 

"Обавјештавамо Вас да Савјет агенције није постигао консензус о називу предметног издања поштанске марке „25 година Народне скупштине Републике Српске“ те се не може дати сагласност на измјену програма издавања поштанских марки у 2016. години.

Из документа je видљиво да Савјет није постигао сагласност, али не знамо којем члану се нису допале поштанске маркице поводом 25 година Народне скупштине Републике Српске. Нисмо добили одговор на питање како су чланови Савјета појединачно гласали. Није први пут да је Савјет бх Агенције оспорио право "Поштама Српске" да штампају маркице. 

Савјету бх агенције за поштански саобраћај до сада су били спорне маркице поводом обиљежавања 20 година Српске, 100 година од Првог свјетског рата, Андрићграда, 100 година од рођења патријарха Павла, 200 година од Другог српског устанка и поводом Дана побједе над фашизмoм. Истовремено, тај савјет одобравао је поштанске маркице којом се промовише Херцег Босна.