latinica  ћирилица
24/03/2017 |  13:25 ⇒ 13:28 | Аутор: РТРС

Црнадак: САД- један од најважнијих спољнополитичких приоритета БиХ

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак поручио је у разговору са америчким државним секретаром Рексом Тајлерсоном у Вашингтону, да сарадња са САД остаје један од најважнијих спољнополитичких приоритета БиХ.
Црнадак са Тилерсоном у Вашингтону - Фото: СРНА
Црнадак са Тилерсоном у ВашингтонуФото: СРНА

Црнадак, који у Вашингтону учествује на састанку министара спољних послова Глобалне коалиције за борбу против Исламске државе, изразио је очекивање да ће подршка САД БиХ бити настављена.

Из Министарства иностраних послова БиХ данас је саопштено да је током затвореног дијела конференције и радног ручка који је организовао Тајлерсон, на којем су учествовали само шефови делегација земаља чланица Глобалне коалиције, Црнадак разговарао са помоћником државног секретара за Европу Џоном Хеферном и директором Националне обавјештајне службе САД Деном Коатсом.

По завршетку састанка Глобалне коалиције, Црнадак се састао и са замјеником помоћника америчког државног секретара за Европу и Евроазију Хојтом Јием.

Црнадак је током разговора са бројним званичницима у оквиру своје прве посјете Вашингтону након инаугурације новог предсједника САД Доналда Трампа, осим опредјељења БиХ за наставак интензивне сарадње са САД, посебно истакао потребу очувања Дејтонског мировног споразума и ефикасног провођења реформи на путу БиХ ка ЕУ.

Посјета Црнатка Вашингтону биће завршена данас одвојеним састанцима са високим званичницима Министарства одбране САД и Националног вијећа за безбједност САД.

Извор: СРНА