latinica  ћирилица
24/03/2017 |  14:18 | Аутор: РТРС

У суботу претежно облачно, понегдје слаба киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме, уз могућност слабе кише у неким предјелима.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Јутро ће бити претежно облачно, на југу и југоистоку уз сунчане периоде, док је током пријеподнева могућа слаба киша на западу.

Током дана на сјеверу и западу очекује се постепени пад температуре у односу на претходне дане, а на југу и југоистоку ће и даље бити топло и претежно облачно и углавном суво вријеме, док се повремена киша и пљускови могу јавити на југозападу и југоистоку.

Вјетар ће бити слаб сјеверног смјера.

Највиша јутарња температура ваздуха кретаће се од четири до девет, на југу до 14 степени, а највиша дневна од 13 до 18, у Херцеговини до 25 степени Целзијусових.

У недјељу, 26. марта, јутро ће бити промјенљиво облачно и суво. Током дана киша и пљускови са грмљавином почеће на југу, да би се у послијеподневним часовима проширили и на остале предјеле, уз захлађење и појаву сусњежице и снијега у планинским предјелима.

Јутарња температура кретаће се од три до седам, на југу до 10 степени, а највиша дневна од 12 до 17, на југу до 19 степени Целзијусових.

Извор: СРНА