latinica  ћирилица
24/03/2017 |  16:34 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Предузеће "Електрокрајина" наставља са санацијом дистрибутивне мреже

Предузеће "Електрокрајина" наставиће са санацијом дистрибутивне мреже на подручју које је у надлежности "Електродистрибуције" Нови Град, речено је након састанка представника овог предузећа са начелником новоградске општине Мирославом Дрљачом.
Предузеће "Електрокрајина" наставља са санацијом дистрибутивне мреже - Фото: СРНА
Предузеће "Електрокрајина" наставља са санацијом дистрибутивне мрежеФото: СРНА

Директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић каже да ће бити настављена санација мреже средњег и ниског напона и поправка трафостаница гдје то буде неопходно.

"Очекујемо да ће ове године почети радови у пројекту санације дистрибутивне мреже, измјештања мјерних мјеста и увођење даљинског очитавања на цијелом подручју одговорности `Електрокрајине`, па тако и у Новом Граду", рекла је Кузмановићева Срни.

Она очекује да у другој половини године почну радови, након расписивања тендера и избора извођача.

Разговарано је и о налажењу пословног простора за "Електродистрибуцију" Нови Град, јер се зграда у Новом Граду користи дуго и Кузмановићева каже да је дошло вријеме да се побољшају услови и за раднике и за купце електричне енергије.

Руководилац "Електродистрибуције" Вања Бајић каже да је приоритетно питање изградња двосистемског далековода према Подгрмечу. Средства су обезбијеђена, а очекује да ће ове године бити ријешено и имовинско питање.

Начелник Дрљача рекао је да је питање далековода у правцу Подгрмеча важно јер произвођачи млијека, због честих нестанака електричне енергије, имају губитке у производњи.

"Имамо у плану да, након што буде завршен поступак избора у мјесним заједницама и буду формирани савјети, будемо са њима у контакту и да се знају приоритети у сваком дијелу општине", навео је Дрљача.

Он сматра да се, на основу обећања из "Електрокрајине", може очекивати да ће у будућности снабдијевање електричном енергијом бити добро ријешено.

Извор: Срна