latinica  ћирилица
24/03/2017 |  16:59 | Аутор: РТРС

Трново- Усвојен буџет за ову годину

На данашњој сједници Скупштине општине Трново усвојен је буџет за 2017. годину од 1.650.000 КМ, што је на нивоу од прошлогодишњег.
СО - Трново - Фото: РТРС
СО - ТрновоФото: РТРС

Начелник општине Трново Горан Вујичић рекао је да је, због грађана Трнова и потенцијалних инвеститора, пустио да приједлог буџета прође на дневни ред сједнице са амандманима које су уложили одборници Савеза за Трново којима лично није задовољан, јер се велики дио новца усмјерава у Дом здравља и Центар за културу.

Он је рекао да од 16 тачака дневног реда на данашњој сједници није усвојена само једна, која се тицала модернизације уличне расвјете на коју су одборници Савеза за Трново имали примједбе.

- Планирали смо да досадашњу стару расвјету замијенимо "лед" расвјетом, која би била финансирана из разлике средстава, без задужења општине, међутим, одборници Савеза за промјене су тражили да им се доставе додатни подаци како би та одлука могла да буде усвојена - истакао је начелник Трнова.

Вујичић је појаснио да би се замјеном дотрајале расвјете оствариле велике уштеде, јер нове "лед" сијалице троше много мање електричне енергије, и изразио очекивање да ће та одлука бити ускоро усвојена.

Шеф Клуба одборника Савеза за Трново Немања Лучић изјавио је да је буџет општине Трново усвојен послије тромјесечне опструкције начелника Вујичића.

Када је у питању модернизација уличне расвјете, Лучић је појаснио да се одборници Савеза за Трново, који чине скупштинску већину, слажу са планом модернизације расвјете, али су захтијевали да им се достави више података о самом пројекту.

Скупштинску већину у овој општини чине Савез за Трново са четири одборника СДС-а и по један одборник из ПДП-а, СП-а и ДФ-а, док опозицију чине пет одборника СНСД-а.

Извор: СРНА