latinica  ћирилица
25/03/2017 |  08:13 ⇒ 09:10 | Аутор: РТРС

Угашена свјетла - подршка акцији "Сат за планету Земљу"

Поводом акције "Сат за планету Земљу", данас ће од 20.30 до 21.30 часова бити угашена свјетла на објектима у ужем центру Бањалуке, саопштено је из Градске управе Бањалука.
Сат за планету Земљу - Фото: СРНА
Сат за планету ЗемљуФото: СРНА

У оквиру акције, додаје се у саопштењу, у том периоду биће угашена и јавна расвјета у Улици Веселина Маслеше као и у дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића.

Овом догађају присуствоваће вршилац дужности начелника Одјељења за комуналне послове у Градској управи Бањалука Петар Билчар.

Једночасовним искључењем јавне расвјете у Улици Николе Пашића, град Приједор ће се данас прикључити породици од 7.000 градова у 178 земаља и обиљежити десети, јубиларни "Сат за планету Земљу".

Из Градске управе саопштено је да ће расвјета у овој улици бити угашена од 20.30 до 21.30 часова, те да ће тако Приједор ове године подржати активност Свјетске фондације за природу на обиљежавању "Сата за планету Земљу".

"Главни циљ ове акције је освијестити становнике планете да морају почети водити рачуна о ресурсима које троше", наводи се у саопштењу.

Свјетска фондација за природу посветила је климатским промјенама овогодишњу акцију "Сат за планету Земљу", као највећу волонтерску акцију на свијету чији су резултати из године у годину све бољи.