latinica  ћирилица
25/03/2017 |  12:30 ⇒ 16:17 | Аутор: РТРС

Шпирић: Поднијећу тужбе за јавно изречене неистине

Потпредсједник СНСД и посланик ове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је да је правосуђе једино надлежно за доказивање нечије кривице или невиности и упозорио да ће сваку јавно изговорену неистину с циљем његове дискредитације повјерити правосудним институцијама.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

"Мислим да би било коректно да они медији који имају било какву информацију о мојој било каквој инкриминацији пресавију табак и то предају суду и тужилаштву. Све ово што раде са покушајем спина с циљем моје политичке и сваке друге дискредитације, до позива на линч, обезбиједиће наш сусрет на суду", рекао је Шпирић Срни.

Он је истакао да се грађани питају на изборима, а правосудне институције између избора, те да он то поштује.

Шпирић је навео да је јуче добио првостепену пресуду у поступку против Центра за информациону деконтаминацију младих Бањалука који су, како је навео, изнијели различите неистине и клевете против њега на порталу "Бука".

"Према првостепеној пресуди, дужни су да плате 5.000 КМ казне и 1.880 КМ судских трошкова. Очекујем да ће и другостепена пресуда бити таква", рекао је Шпирић и додао да очекује да ће на ред доћи и остали које је предао суду и тужилаштву.

Извор: СРНА