latinica  ћирилица
25/03/2017 |  15:05 | Аутор: РТРС

Тадић: Селектор није био задовољан

Крилни нападач Душан Тадић рекао је да је његова екипа у Грузији освојила важна три бода у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. године
Фудбалска репрезентација Србије (Фото:FSS) -
Фудбалска репрезентација Србије (Фото:FSS)

Играч Саутемптона истакао је и да репрезентација мора да исправи неке ствари у наредним утакмицама.

"Јако важна три бода. Нисмо добро ушли у меч, то нам се дешава по ко зна који пут. Срећа па смо дали гол. Знали смо да ће, ако заиграмо наш фудбал од ноге до ноге, одмах бити друга прича и да ћемо имати више простора да их угрозимо. Тако се и десило. Мислим да треба да исправимо неке ствари, радићемо на томе", рекао је Тадић новинарима у Тбилисију.

Србија је побиједила Грузију са 3:1 и тако остварила трећу побједу у пет утакмица квалификација за Свјетско првенство.

Тадић је постигао први гол из једанаестерца, а код остала два је асистирао.

Изабраници Славољуба Муслина су одиграли лоше прво полувријеме, па је новинаре занимало да ли можда потцијенили Грузију.

"Мислим да их нисмо потцијенили. Без везе смо примили гол и то је њима дало додатну енергију. Била је скроз друга прича, стисли су нас и нисмо знали да одговоримо на тај њихов притисак... Селектор није био задовољан како смо играли и рекао нам је да морамо да се тргнемо. Морамо да се тргнемо ако хоћемо да идемо на Свјетско првенство", рекао је Тадић.

Стријелац трећег гола био је Гаћиновић, који је против Грузије дебитовао за А репрезентацију.

"Драго ми је због њега, радио је јако, јако је добар момак и добар играч", рекао је Тадић.

Стријелац другог гола Александар Митровић навео је да је Грузија изненадила Србију на почетку утакмице.

"Јако тешка утакмица, чврст противник, не толико лијепа и добра игра, али на крају јако важна три бода... Мало су нас Грузијци изненадили стилом, играли су од ноге до ноге. Имали су јако високог нападача и ми смо очекивали да ће да играју дуге лопте... Дали смо голове на вријеме и преломили утакмицу у нашу корист", рекао је Митровић.

И Антонио Рукавина се сложио да је Србија уписала важну побједу у Грузији.

"Причали смо и прије утакмице да би нам евенутуална три бода отворила пут ка Русији и сигурно да нам је јако драго што смо освојили три бода на тешком гостовању. За сада смо на првом мјесту и чекамо исход меча између Ирске и Велса. Али, све је у нашим рукама... Први смо на табели послије пет утакмица", рекао је Рукавина.

Рукавина је навео да је његова екипа имала и среће у Тбилисију и истакао да ће морати да иправи грешке у наредним утакмицама.

"Причали смо прије меча да не смијемо да потцијенимо Грузију, као и никога у овој групи... Исто нам се десило и против Молдавије на почетку утакмице. Не могу да се сјетим, али мислим да још нисмо примили гол из неке изграђене акције. Имали смо и среће, нисмо примили гол, да је било 2:0 за Грузију не знам како би се завршила утакмица. Морамо да исправимо грешке. Прво полувријеме морамо да заборавимо, а друго је систем како треба да играмо", рекао је он.

Јагош Вуковић је навео да је Србија у другом полувремену показала свој квалитет.

"Мислим да бисмо требало тако да наставимо. Очекујемо да овако буде и против Велса... Још смо далеко од Русије, требаће још доста труда, доста зноја да бисмо отишли у Русију. Али, имамо квалитет и сви вјерујемо, знамо да је нација уз нас... Мислим да смо близу", закључио је.

Извор: Б92