latinica  ћирилица
25/03/2017 |  15:34 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Мајами: Надал и Нишикори рутински, испао Димитров

Рафаел Надал и Кеи Нишикори без проблема су наставили учешће на Мастерсу у Мајамију пласманом у треће коло, док је Григор Димитров елиминисан.
Григор Димитров - Фото: Getty Images
Григор ДимитровФото: Getty Images

Шпанац је био бољи од Дудија Селе из Израела 6:3, 6:4, док је Јапанац препустио исти број гемова Јужноафриканцу Кевину Андерсону-6:4, 6:3.

С друге стране, Бугарина је избацио Гвидо Пеља из Аргентине, послије нешто мање од два часа борбе-6:3, 7:6(4).

Марин Чилић из Хрватске елиминисан је послије борбе у три сета са Французом Жеремијем Шардијем 6:4, 2:6, 6:3, а најзанимљивији меч дана одиграли су млађани домаћи таленат Тејлор Фриц и њемачки ветеран Филип Колшрајбер.

У првом сету виђена је велика борба, али је Нијемац успио да преломи брејком у кључном тренутку, послије преокрета. Ипак, Фриц се није предао, иако се овога пута он нашао у ситуацији да јури заостатак, успјевши да понови оно што је противник претходно урадио.

И трећи дио меча отворио је сјајно, брзо је стигао до 2:0, а потом и до 5:3, да би га мањак неискуства коштао прве велике побједе у каријери.

Колшрајбер је агресивним приступом остао у мечу, сигурно одсервирао за 5:4 и онда још једном одузео сервис ривалу, из прве прилике. Успио је Тејлор да задржи концентрацију и одведе сусрет у тај-брејк, али није имао снаге да преломи.

Аргентинац Федерико Делбонис избацио је Шпанца Пабла Карењо-Бусту, који игра сјајно у посљедње вријеме, послије великог преокрета 1:6, 7:5, 6::2, а Јан-Леонард Штруф из Њемачке декласирао је Француза Жила Симона – 6:1, 6:1.

Извор: Б92