latinica  ћирилица
26/03/2017 |  10:42 | Аутор: РТРС

До 31. марта подношење годишњих пореских пријава

Пореска управа Републике Српске саопштила је данас да 31. марта истиче рок за подношење годишњих пореских пријава за прошлу и ову годину.
Пореска управа Рeпублике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Рeпублике СрпскеФото: РТРС

Физичким лицима 31. марта истиче рок за подношење годишње пореске пријаве за порез на доходак за прошлу годину, затим за подношење годишње пријаве пореза по одбитку за годишњи обрачун доприноса коју подносе само носиоци породичних пољопривредних газдинстава за 2016. годину, те пореске пријаве за регистровано оружје за ову годину.

Предузетницима, посљедњег дана овог мјесеца, истиче рок за подношење годишње пореске пријаве за порез на доходак за прошлу годину, годишње пореске пријаве за малог предузетника, те пореске пријаве за посебну републичку таксу и за комуналну таксу за ову годину.

"Правним лицима, пословним јединицама правних лица из Федерације БиХ, те страним правним лицима са сталним мјестом пословања, истиче рок за подношење годишње пореске пријаве за порез на добит за прошлу годину, затим годишње пријаве контролисаних трансакција са повезаним лицима за 2016. годину коју подносе порески обвезници чији је укупан износ контролисаних трансакција виши од 700.000 КМ, те пореске пријаве за комуналну таксу и за регистровано оружје за ову годину", наведено је у саопштењу.

Пореска управа обавијестила је пореске обвезнике да је са циљем олакшања контакта у шалтер сали у приземљу зграде у којој је смјештена ова управа у Бањалуци постављен инфо-пулт, гдје ће заинтересовани порески обвезници моћи да добију све потребне информације у вези са подношењем пореских пријава и гдје ће им бити пружена помоћ у попуњавању пореске пријаве за порез на доходак од закупа.

На интернет страници Пореске управе Републике Српске објављен је аудио-видео запис о начину попуњавања годишње пореске пријаве за порез на добит за прошлу годину, у којем је описан начин попуњавања ове пореске пријаве.

Извор: Срна