latinica  ћирилица
26/03/2017 |  11:41 ⇒ 11:44 | Аутор: РТРС

Побједе Вашингтона и Торонта, Клиперси у плеј-офу

Протекле НБА ноћи Вашингтон изненадио Кливленд на гостовању са 127:115, а Торонто Далас са 94:86. На домаћим теренима побједе ставили Сан Антонио над Њујорком 106:98 и Портланд који је савладао Минесоту са 112:100, а у првој утакмици вечери ЛА Клиперси су надиграли Јуту са 108:95 и обезбиједили учешће у плеј-офу.
НБА - Фото: Screenshot/YouTube
НБАФото: Screenshot/YouTube

Већ од самог старта утакмице гостујући Вашингтон је силовито почео и преузео вођство предвођен расположеним тандемом Џона Вола и Бредли Бејла.

Упркос одличним покушајима легендарног Леброна Џејмса, Кајри Ирвинга и Кевина Лава, Кливленд није успио да начини преокрет и гости су без много неизвејсности стигли до побејде.

Најефикаснији играч утакмице Џон Вол убацио је 37 поена уз 11 асистенција и 4 скока, чиме је био најбољи играч протекле ноћи, а Бејл је додао 27 поена за побејду гостију.
Леброн Џејмс је био најефикаснији у тиму пораженог актуелног првака са 24 поена, а пратили су га Ирвинг са 23 и Лав са 17 поена.

На гостовању је славио и Торонто савладавши Далас са 94:86 највише захваљијући тандему Демара Дерозана и Сержа Ибаке.

Њих двојица су са по 18 поена предводили тим до побједе иако је најефикаснији играч био из тима домаћег Даласа, Харисон Барнс са 23 поена, али га остатак екипе није пратио у ефикасности.

У преосталим утакмицама доминирале су домаће екипе и однеле побједе без већих неизвесности.

Сан Антонио је славио над Њујорком са 106:98 а предводио их је Каваи Леонард са 29 поена.

Портланд је савладао Минесоту са 112:100 предвођен Мекалумом који је убацио 32 поена, а пратио га је Лилард са 21 поеном, док је у Минесоти са 20 најефикаснији био Вигинс.

Овим тријумфом Портланд је задржао корак за осмопласираним Денвером нашег Николе Јокића. Тренутно се на табели Запада налази на деветом мјесту са скором 34-38, односно једном побједом мање и једним поразом више од Денвера. 

У првој утакмици вечери ЛА Клиперси су надиграли Јуту са 108:95 и опотврдили учешће у плеј-офу у прилично драматичној утакмици јер су на старту препустили предност противнику да би у финишу начинили обрт за победу.

 

Клиперсе је до побејде предводио Џамал Крофорд са 28 поена, 15 је додао Блејк Грифин, док је Деандре Џордан имао 15 скокова.

Код гостију су се истакли Руди Гобер са 26 поена и 14 ухваћених лопти, а најбоље га је пратио резервиста Џо Џонсон са 17 поена.

Овом победом Клиперси су обезбедили да и шесту сезону у низу играју у плеј-офу, а ривал у првој рунди ће им скоро сигурно бити управо Јута.

 

Извор:РТС