latinica  ћирилица
26/03/2017 |  11:50 ⇒ 12:07 | Аутор: РТРС

Фетел: Имао сам среће

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је послије данашње побједе на трци за Велику награду Аустралије да је имао среће што је Луис Хамилтон по повратку на стазу из бокса ушао у гужву, као и да ове сезоне у шампионату Формуле један има намјеру да се бори за титулу.

"Има много до краја, али у овом тренутку посијле побједе, цео тим је изузетно задовољан и срећан. Нисам био у потпунсоти задовољан стартом, било је проклизавања, али сам покушао да задржим притисак на Луису и да наговијестим да сам ту и да ћу се борити, као што ћу се борити до краја шампионата. Дјелимично сам имао и срећу што је Луис по повратку на стазу упао у гужву", рекао је Фетел.

Четвороструки свјетски шампион је на стази у Алберт парку дошао до прве побједе још од Велике награде Сингапура 2015. године и 43. побједе у каријери. Он је трку завршио за сат, 24 минута и 11,670 секунди.

"Добар болид је направљен, свака част конструкторима. Може да се притиска до краја, иако су пнеуматици мали проблем, али може да се напада", рекао је Фетел.

Фетел је тако донио свом тиму први тријумф на отварању сезоне послије шест година - када је Фернандо Алонсо био најбољи у Мелбурну.

"Невјероватно. Ово је био одлична трка. Била је дјелимично луда, али у позитивном смислу наравно. Заиста сам срећан што сам видио навијаче по стази са заставама Ферарија", рекао је Фетел.

Другопласирани Хамилтон рекао је да је на почетку трке имао проблем с пријањањем болида.

"Честитам Ферарија и Фетелу на побједи. Имао сам доста проблема с пријањањем болида на почетку и зато сам морао у бокс раније. Он је то искористио и још једном му честитам. Лијепо је видјети вас све поново, драго ми је што је сезона почела", рекао је Хамилтон.

Његов тимски колега Валтери Ботас, који је заузео треће мјесто, срећан је због дебија у Мерцедесу.

"Све је било добро, болид је био одличан и заиста сам срећан због првог наступа у Мерцедесу. Црвени болид (Ферари) је данас био пребрз за нас", рекао је Ботас.

 

Извор:РТС