latinica  ћирилица
26/03/2017 |  16:09 ⇒ 27/03/2017 | 08:01 | Аутор: РТРС

"Браколомије" отварају позоришни фестивал у Бијељини

На позоришном фестивалу "Дани комедије" који ће сутра бити отворен у Бијељини биће приказано пет представа позоришта из Србије, Републике Српске И Федерације БиХ.
Центар за културу Бијељина - Фото: РТРС
Центар за културу БијељинаФото: РТРС

Фестивал отварају "Браколомије" београдске Агенције "Сцена", представа урађена по мотивима књиге Антонија Амуриа у којој играју Александар Срећковић-Кубура, Калина Ковачевић, Бојана Стефановић и Ненад Стојменовић.

Наредне вечери публика ће моћи да ужива у представи "Подвала" Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, аутора Милована Глишића, у режији Ђурђе Тешић.

У овој позоришној комедији играју Ђорђе Марковић, Драгослав Медојевић, Александар Стојковић, Љубиша Савановић, Деан Батоз, Златан Видовић, Горан Јокић, Бојан Колопић, Слађана Зрнић, Сњежана Стикић, Ведрана Мачковић, Драгана Марић и Наташа Иванчевић.

Народно позориште Тузла ће 29. марта у Бијељини одиграти представу "Будала на вечери" чији је аутор Францис Вебер, режисер Мидхат Куљугић, а играју Едис Жилић, Миленко Иликторевић, Ремира Османовић, Жељка Маринић, Елвис Јахић, Митхат Куљугић и Синиша Удовичић.

Театар "Звездара" из Београда ће на "Данима комедије" одиграти представу "Савршен крој" аутора Владимира Ђурђевића у којој играју Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић.

Овогодишњи позоришни фестивал у Бијељини затвориће 31. марта представа "Пиџама за шесторо" Градског позоришта "Јазавац" из Бањалуке.

Аутор представе је Марк Камолети, редитељ Жељко Стјепановић, а у представи играју Борис Шавија, Драгана Марић, Ања Илић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић и Златан Видовић.

Шеснаести "Дани комедије" у организацији Центра за културу Семберија у Бијељини биће одржани од 27. до 31. марта, улазница за представу је 10 КМ, а цијена комплета улазница је 40 КМ.

Извор: Срна