latinica  ћирилица
27/03/2017 |  07:56 | Аутор: РТРС

Снијег на превоју Хан Поглед

У Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра вози се по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске возачима скрећу пажњу на опрезнију вожњу на планинском превоју Хан Поглед на путу Власеница-Хан Пијесак, гдје је падао снијег.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Око коловоза има око пет центиметара снијега, а на самом коловозу га нема, наводе из АМС.

У котлинама и дуж ријечних токова јутарња магла смањује видљивост, посебно на дионици магистралног пута Александровац-Бањалука, као и на дионици ауто-пута Александровац-Бањалука.

На дионицама путева које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз.

На дионицама магистралних путева Бијељина-Угљевик, Лончари-Брчко-Бијељина и Градишка-Козарска Дубица, на дијелу Градишка-Чатрња, због радова у времену од 7.00 до 17.00 часова саобраћа се успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због деминерских радова привремене су обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај у близини насеља Рјечица Доња. Саобраћај се обуставља сваким даном од 7.00 до 16.00 часова у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе. У времену од 8.00 до 16.00 саобраћај се обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице на локалитету маховљанске петље од 23.00 до 5.00 часова повремено ће бити обустављан саобраћај, максимално 30 минута, највише четири пута.

Од 7.00 до 19.00 часова измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор у мјесту Насеобина Лишња и Пураћи, те локалитету Ђокин поток.

Због изласка на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, на подручју Прњаворске петље.

Због радова је измијењен режим саобраћаја и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионица Укрина-Горња Вијака због клизишта се саобраћа једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федерације БиХ због ниске температуре могућа је поледица, посебно на дионицама у вишим планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке, могући су мјестимични одрони камења на коловоз, посебно на путним правцима Јабланица-Мостар, Бугојно-Нови Травник и Црна Ријека-Јајце.

Радови су у току на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница у близини тунела Игман, Какањ-Зеница југ у мјесту Доњи Тичићи и Звировићи-Кравице испред моста Студенчица и од тунела Бијела Влака до вијадукта Павловић, као и на магистралним путевима Олово-Кладањ, Симин Хан-Прибој, Чапљина-Студенци, Немила-Жепче-Маглај и Јабланица-Мостар.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих чекања при преласку границе.

Још трају радови на подручју Хрватске на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања, због чега се, током дана, на овим граничним прелазима повремено саобраћа успорено.

Извор: Срна