latinica  ћирилица
27/03/2017 |  10:21 | Аутор: РТРС

Због дроге ухапшено пет лица

Полиција је током викенда извршила претресе на двије локације у Лакташима и Бањалуци и ухапсила пет лица, те заплијенила одређену количину дроге.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Припадници Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука су 24. и 25. марта због злоупотребе опојне дроге марихуана ухапсили младиће чији су иницијали Д.Г. /18/ из Лакташа и С.П. /19/ из Бањалуке, речено је Срни у полицији.

На различитим подручјима града Бањалука полиција је ухапсила још три лица код којих су пронађени марихуана, спид и метална дробилица. За ова лица полиција није дала информацију, јер сматра да ће их судија предложити за свједоке.

Лица чији су иницијали Д.Г. и С.П. су након саслушања пуштени на слободу, а против њих ће надлежном тужилаштву бити поднесен извјештај за почињено кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога.

И преостала три лица су пуштена на слободу, а полиција ће против њих надлежном суду доставити извјештај о почињеном прекршају по одредбама Закона о производњи и промету опојних дрога.

Из полиције поручују да ће наставити са сличним активностима ради спречавања и откривања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.

Извор: СРНА