latinica  ћирилица
27/03/2017 |  10:30 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Бањалука- За дјечије игралиште у Борику 60.000 КМ (ВИДЕО)

Садњом дрвета липе испред Основне школе "Петар Петровић Његош" почело је прољећно уређење Бањалуке. Током ове акције биће постављени контејнери у свим мјесним заједницама у које ће грађани моћи одлагати кабасти отпад, који ће се бесплатно одвозити.
Бањалука - Борик (фото: pressrs.ba) -
Бањалука - Борик (фото: pressrs.ba)

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић потписао је данас са директором Микрокредитног друштва Микрофин Младеном Боснићем уговор о изградњи дјечијег игралишта у насељу Борик, вриједан 60.000 КМ. Игралиште би требало да буде завршено до Дана града, 22. априла.

Игралиште ће бити изграђено у Булевару Живојина Мишића, код Основне школе "Бранко Ћопић".

- Ова локација је посебно интересантна, јер су у протеклих годину-двије вођене грађанске иницијативе да то остане површина за дјецу и забавно-рекреативан садржај. Град је то својевремено на Скупштини и прихватио - рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да се овај пројекат реализује у оквиру акције са друштвено одговорним предузећима, те истакао да ће се резултати тек примијетити у граду.

- Ријеч је о великим улагањима, да би Град реализовао све те пројекте требало би дуго времена да се обезбиједе милионска средства за то - рекао је Радојичић.

Он је најавио да ће градски пројектни тим наставити у наредним седмицама да договара са осталим друштвено одговорним компанијама реализацију овог пројекта.

Боснић је навео да Микрофин ове године обиљежава 20 година рада, које су обиљежила учешћа у многобројним друштвено одговорним пројектима.

- Задовољство нам је да смо ове године у прилици да нашим најмлађим суграђанима Бањалуке донирамо лијепо и савремено игралиште, које ће бити у складу са свим стандардима за безбједност дјеце - рекао је Боснић.

Он је додао да ово предузеће има у плану да у још пет градова у БиХ донира дјечија игралишта, те изразио наду да ће с тим обрадовати малишане у тим срединама.

Извор: РТРС/СРНА