latinica  ћирилица
27/03/2017 |  12:24 ⇒ 16:48 | Аутор: РТРС

Бијељина: Ученици Техничке школе освојили друго мјесто на такмичењу (ВИДЕО)

Ученици треће године Техничке школе "Михајло Пупин" из Бијељине освојили су друго мјесто на Међународном такмичењу за младе аутомеханичаре о теми ''АБС сензори и кочнице'', које је одржано у оквиру пројекта "Западни Балкан" у Бугарској , од 13. до 17. марта.
Иноватори - Фото: РТРС
ИноваториФото: РТРС

Прво мјесто припало је Македонцима. Одлазак ученика организовала је бијељинско Занатско - предузетничко удружење, а подржало ресорно министарство.

Освојено друго мјесто међу учесницима из осам земаља, који имају много боље услове за практичну наставу велико је признање, али и подстрек за будуће аутомеханичаре - Бориса Антића и Данијела Ерака, који су након дводневног семинара имали писмену и практичну провјеру знања о кочионом систему.

Међународно такмичење било је изазов за ученике Техничке школе,који до сада нису имали слична искуства.

Такмичење је организовала Асоцијација занатске коморе Југоисточне Европе ,чији је члан бијељинско Удружење предузетника.

На семинару у Бугарској будући аутомеханичари,који већ двије године обављају праксу у приватним аутосервисима , имали су прилику да од предавача из Њемачке сазнају о најновијим достигнућима у Европи и развијеном свијету у области кочионог система. Практична настава изводи се,иначе, у дотрајалом објекту па око 300 ученика нестрпљиво очекују изградњу радионице у Рачанској улици ,која је предвиђена Стратегијом развоја града.