latinica  ћирилица
27/03/2017 |  12:40 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Иванић-ЕБРД: Неопходна већа подршка приватном предузетништву

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић информисао је делегацију Одбора директора Европске банке за обнову и развој који бораве у вишедневној посјети БиХ, о политичким и економским приликама у БиХ и региону, процесу приближавања ЕУ и испуњавању обавеза из Реформске агенде.
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић са делегацијом ЕБРД - Фото: РТРС
Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић са делегацијом ЕБРДФото: РТРС

На састанку у Бањалуци, Иванић је нагласио да се све тензије у региону неповољно одражавају на БиХ и изразио увјерење да ће у најскорије вријеме доћи до њиховог смиривања.

Саговорници су се сагласили да би, због високе незапослености у БиХ, од пресудног значаја била већа подршка у области приватног предузетништва, што би на најбољи начин допринијело бољој економској перспективи Републике Српске и БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је подржао наставак активности Европске банке за обнову и развој на развоју инфраструктуре у БиХ, посебно коридора 5Ц, као и развоју локалних заједница.

Он сматра да би реформа комуналних предузећа на нивоу општина допринијела бољем квалитету услуга, од чега би првенствено грађани имали корист.

Чланови делегације захвалили су Иванићу за исцрпне информације и информисали га о плановима за конкретне активности ЕБРД-а у БиХ у предстојећем периоду.