latinica  ћирилица
27/03/2017 |  14:56 ⇒ 19:03 | Аутор: РТРС

И.Н. Сарајево: Продаја РАОП-а подијелила одборнике (ВИДЕО)

На сједници Скупштине општине Источно Ново Сарајево највише полемике изазвала је информација о евентуалној продаји РАОП-а компанији ЕСС , чије је сједиште на Илиџи. Одборници су расправљали и о иницијативи о промјени регулационог плана у општини.
СО И. Н. Сарајево - Фото: РТРС
СО И. Н. СарајевоФото: РТРС

Због неизмирених обавеза Пореска управа огласила је продају имовине РАОП-а. У неформалним разговорима фирма ЕСС изразила је намјеру да купи ово предузеће- потврдио је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

- Мораћемо да видимо ко је купац. Процес продаје је легалан и то се не може спријечити. Разумијем забринутос опозиције кад се појави непознат купац, али ми ћемо провјерити о ком предузећу се раду и и чији је то капитал - навео је Ћосић.

Небојша Попић из СДС-а тражи објашњење.

- Неко треба да нам објасни ко је та фирма и ко је купац. Тврдим да је то арапски капитал - каже Попић.

Власт и опозиција опречне ставове имају и када је у питању иницијатива за измјену регулационог плана у општини.

Попић наводи да измјена регуалционог плана није јефтина, а да су проиходи упитни.

- Разлог за измјену регулационог плана је тај што су се појавиле одређене фирме које су заитнересоване за изградњу. Грађевинско земљиште је наш ресурс и то треба искористити иначе ће инвеститори отићи - каже Ћосић.

На данашњој сједници Младен Јанковић, именован је за директора јавне установе Културни центар Источно Ново Сарајево, а Маја Пандуревић за вршиоца дужности директора Предшколске установе "Патријарх Павле".