latinica  ћирилица
27/03/2017 |  15:58 ⇒ 16:08 | Аутор: РТРС

Јусић са војним аташеима САД, Велике Британије и Пакистана

Замјеник министра одбране БиХ за политику и планове Сеад Јусић разговарао је, у одвојеним сусретима, са војним аташеима САД бригадиром Марком М. Карасом, Велике Британије пуковником Полом Маршалом и Пакистана капетаном морнарице Каном Махмудом Асифом о активностима на реализацији недавно усвојеног документа "Преглед одбране".
Сарајево- Јусић и војни аташе В. Британије - Фото: СРНА
Сарајево- Јусић и војни аташе В. БританијеФото: СРНА

Током данашњих сусрета у Сарајеву разговарано је и о плану модернизације Оружаних снага БиХ који је саставни дио усвојеног документа "Преглед одбране", програмима помоћи у области школовања и обуке припадника Оружаних снага БиХ у центрима за обуку земаља партнера БиХ на путу евроатлантских интеграција, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Јусић је захвалио војним аташеима за допринос и помоћ коју пружају БиХ у области одбрамбене сарадње, као и за личну посвећеност, сугестије и приједлоге у вези са активностима Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Саговорници су истакли пуну подршку Министарству одбране БиХ и исказали оптимизам када је ријеч о што скоријем активирању Акционог плана за чланство у НАТО и другим питањима у вези са одбраном.

Извор: СРНА