latinica  ћирилица
27/03/2017 |  16:02 ⇒ 18:33 | Аутор: РТРС

Бијељина: "Примавера" окупила 400 учесника (ВИДЕО)

У Бијељини је затворен Други интернационални фестивал музике "Примавера".
Примавера - Фото: РТРС
ПримавераФото: РТРС

Четвородневни фестивал окупио је око 400 учесника- 60 музичких школа из Србије, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Српске и Федерације БиХ. Организатор Фестивала је Удружење грађана "Музички умјетници Семберије", у сарадњи с Музичком школом "Стеван Стојановић Мокрањац" у Бијељини.

На Другом интернационалном фестивалу музике "Примавера" представиили су се ученици основих и средњих музичких школа и студенти музике. Наступили су у седам категорија: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, флаута, гитара и соло пјевање.

Фестивал је отворен концертом пијанисте и професора музике Александра Сердара, који је био и члан жирија.

- Ово је прилика за мене да се упознам са младим људима који су се спремили и дошли овдје да учествују и покажу шта знају - рекао је Сердар.

Организатори фестивала истичу да им је намјера била да на једном мјесту окупе ученике, музичке стручњаке и љубитеље музике ради промоције ове умјетности , али и међусобног упознавања, дружења и подизања самопоуздања младих умјетника.

- Сваки бод значи и генерално мислим да имамо један јако добар жири и јако добру причу, у смислу да може сваки учесник да се осјећа сигурно и да зна на ком је мјесту - рекао је Синиша Пајић, предсједник Удружења "Музички умјетници Семберије".

У оквиру фестивала "Примавера" организовани су и концерти побједника у свим категоријама.