latinica  ћирилица
27/03/2017 |  19:34 | Аутор: РТРС

Кијев неће прекинути блокаду Донбаса

Лидер Украјинског општенародног покрета Виктор Медведчук изјавио је да ће се Кијев, који је покренуо блокаду Донбаса, оглушити на захтјеве свјетских организација да се прекине та блокада.
Украјина (Фото: aviavlad) -
Украјина (Фото: aviavlad)

УН позива Украјину да хитно поједностави процедуре примања пензија за становнике Донбаса. Међутим, Кијев ће се оглушити на све захтјеве, било да их постављају грађани или свјетске институције", написао је Медведчук на свом "Твитер" налогу.

Медвадчук је раније изјавио да, нажалост, званичници УН далеко више пажње посвећују проблемима становништва на територијама које нису у надлежности Кијева у односу на украјинске званичнике, који намјерно спречавају поновну интеграцију Донбаса.

Украјински политичар вјерује да је блокада Донбаса нашкодила заинтересованости инвеститора за Украјину и да је, у најмању руку, упитно инвестирати у земљу у којој главну ријеч имају екстремисти, што је и довело до масовног одласка инвеститора, преноси ТАСС.

Медведчук је увјерен да се се блокада коси са здравим разумом и логиком, јер ће затварање украјинских предузећа у подручјима која нису под контролом Кијева знатно смањити број људи који подржавају поновну интеграцију Донбаса.

Извор: СРНА