latinica  ћирилица
27/03/2017 |  21:19 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Пале: Одиграна позоришна представа за помоћ Марку Павловићу

У Културном центру Пале вечерас је одиграна хуманитарна представа за помоћ у лијечењу десетогодишњег Марка Павловића који има Вилсонову болест и за једну мјесечну терапију потребно је 13.000 КМ, што породица није у могућности да обезбиједи.
Пале - Хуманитарна представа за помоћ Марку Павловићу - Фото: СРНА
Пале - Хуманитарна представа за помоћ Марку ПавловићуФото: СРНА

Представу "Састанак на слијепо" одиграло је Аматерско позориште просвјетних радника Пале.

Наставник енглеског језика у основним школама "Србија" и "Пале" Слађана Клачар рекла је новинарима да је представа хуманитарног карактера, за дјечака за којег је већ покренуто много акција.

"Надамо се да ће и ова акција бити успјешна као и претходне", навела је Клачарева, која је и аматерски глумац.

Према њеним ријечима, у представи која говори о двоје људи који се према наговору пријатеља и родитеља упознају на састанку на слијепо, учествује четворо просвјетних радника, и то наставник географије, наставница енглеског језика и двије учитељице.

Клачарева каже да је ово прва представа, да је у плану много тога, али да још нису афирмисани, нити званично регистровани.

Наставник географије у Основној школи "Пале" Александар Рајић рекао је да је ово прва представа чији је крајњи циљ да се помогне малом Марку, али изразио наду да неће бити и посљедња.

Марко Павловић, ученик Основне школе "Пале", због здравствених проблема је упућен на Универзитетску дјечију болницу у Београд гдје му је откривена Вилсонова болест која напада јетру.

Новац за помоћ Марку може се уплатити на жиро рачун код НЛБ банке у КМ: 562-012-81159817-59 на име Слађана Павловић.

Извор: СРНА