latinica  ћирилица
27/03/2017 |  21:35 ⇒ 21:38 | Аутор: РТРС

Шпанија 24 године без пораза

Фудбалска репрезентација Шпаније побједом над Израелом (4:1) наставила је серију утакмица без пораза у квалификацијама за мундијале, која траје већ 24 године.

"Црвена фурија", наиме, није поражена у мечу квалификација за Свјетско првенство још од 1993. године и сусрета са Данском, предвођеном Шмајхелом и Лаудрупом, која је славила 1:0.

У том периоду Шпанци су освојили и своју прву титулу првака свијета, када су у финалу савладали Холанђане 2010. године у Јужној Африци.

Још су наступили у квалификацијама за свјетска првенства одржана у Француској, Јапану и Јужној Кореји, Њемачкој и Бразилу, а и овим квалификацијама за Русију за сада доминирају.

Они тренутно воде у групи Ф, имају 13 бодова као и Италијани али због боље гол разлике налазе се испред ривала. Поред њих у овој групи налазе се и Израел, Албанија, Македонија и Лихтенштајн.

Њих ће у наредном колу 11. јуна дочекати Македонци у Скопљу, а највеће искушење да сачувају статус непоражених имаће у дуелу са Италијанима код куће 2. септембра.

Извор: Б92