latinica  ћирилица
27/03/2017 |  21:38 ⇒ 21:47 | Аутор: РТРС

"Дани комедије": 'Браколомије' отвориле позоришни фестивал

Шеснаести позоришни фестивал "Дани комедије" у Бијељини, угостиће од вечерас до 31. марта пет представа позоришта из Београда, Бањалуке и Тузле.
Бијељина - Дани комедије - Фото: РТРС
Бијељина - Дани комедијеФото: РТРС

Овогодишњи фестивал отворила је представа ''Браколомије'' позоришта ''Сцена'' из Београда.

Комична представа ''Браколомије'' критикује тренутну ситуацију у медијима, али и друштву уопште. Протагонисти су јунаци ријалити програма у коме се бира најгори брачни пар, а побједник као награду добија бракоразводну парницу.

Калина Ковачевић рекла је да је тематика представе савремена, а ријеч је о ријалити програмима, односно о потреби у друштву да се буде популаран више него квалитетан.

"Жељели смо да укажемо на овај проблем и на оно што друштво преферира, а наше породице `пуштају` у кућу. Популарност је узела маха, а емоције су запостављене", каже Ковачевићева, указујући на то да је најлакше бити популаран, а најтеже учинити нешто трајно.

Текст је рађен по мотивима књиге Антонија Амуриа, у представи играју Калина Ковачевић, Бојана Стефановић, Ненад Стојменовић и Александар Срећковић Кубура.

Бијељинска публика наредне вечери моћи ће да ужива у представи "Подвала" Народног позоришта Републике Српске, аутора Милована Глишића, у режији Ђурђе Тешић. Позоришни фестивал ,,Дани комедије“ једини је фестивал овог жанра у Републици Српској. Цијена улазнице је 10 марака, док комплет за свих пет представа кошта 40 марака.

Извор: РТРС, СРНА