latinica  ћирилица
27/03/2017 |  21:50 ⇒ 28/03/2017 | 10:20 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Влада ће почетком априла анализирати услове за повећање пензија

Министар финансија Републике Српске, Зоран Тегелтија, изјавио је за РТРС да ће Влада Српске почетком априла анализирати стање у буџету и услове за повећање пензија.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Влада не бјежи од својих обавеза, нити од захтјева који стижу из Народне скупштине, поручио је Тегелтија, и додао да би одлуке Скупштине требало да буду обавезујуће за све.

"Оно што са сигурношћу могу рећи да ће Влада Републике Српске као и до сада испоштовати своје обавезе када су у питању закључци Народне скупштине Републике Српске, па и овај закључак који је везан за пензије. Међутим, моје питање за опозиционе посланике јесте да ли ће представници опозиционих партија испоштовати закључке Народне скупштине Републике Српске као, рецимо, оне закључке који су усвојени на посљедњој сједници Парламента Српске, а везани за ревизију тужбе против Србије", рекао је Тегелтија.

Одбор Народне скупштине за праћење ситуације у области пензијског и инвалидског осигурања тражи да се Влада Српске у року од мјесец дана изјасни о ванредном повећању пензија од три до пет одсто и тако испоштује закључак Парламента.