latinica  ћирилица
28/03/2017 |  10:18 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Гардијан: Србија је неоткривени драгуљ Балкана

Лондонски Гардијан навео је Србију као једну од 10 земаља које "обавезно" треба посјетити пошто Британија и званично напусти Европску унију.
Петроварадинска тврђава (фото: goexcursion.net) -
Петроварадинска тврђава (фото: goexcursion.net)

"За бициклисте и оне који воле да пјешаче, ово је земља снова: препуна предивних села са пријатељски настројеним домаћинима, веома занимљиве историје, али и добре хране и културе. Очекујте вансеријско гостопримство уз мноштво ракије. Не пропустите да обиђете Петроварадин на Дунаву, градове попут Ниша и планинске паркове као што су Фрушка гора и Копаоник - кров Србије", пише Гардијан.

Констатујући да се Хрватска мучи са проблемом пренатрпаности туриста у љетњим мјесецима, лист истиче да сусједна Србија остаје "неоткривени драгуљ Балкана".

И британски Телеграф је недавно, поводом Дана државности Србије, објавио опширан текст о Србији.

"Београд можда нема ону традиционалну љепоту, његови обриси су и даље прошарани ожиљцима комунистичке ере, као и рушевинама од НАТО бомбардовања, али видљиви изузеци постоје. Земун је начичкан аустроугарским кућама, док Скадарлија има шарм Монмартра", наводи Телеграф.

На листи земаља које Гардијан наводи као незаобилазне туристичке дестинације, налазе се земље као што су Непал, Малезија и Кенија, а из региона ту су Бугарска и Албанија.

Извор: Агенције