latinica  ћирилица
29/03/2017 |  20:28 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Брчко: Зоран Кокановић од данас посланик СП-а (ВИДЕО)

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић саопштио је да је досадашњи члан странке Напредна Српска и посланик коалиције ПДП-НС у брчанском парламенту Зоран Кокановић од данас члан СП-а.
Зоран Кокановић - Фото: РТРС
Зоран КокановићФото: РТРС

Он је на конференцији за новинаре у Брчком рекао да ће Кокановић са Бојаном Ђокићем бити посланик СП-а у парламенту дистрикта.

Представљајући новог члана СП-а, Ђокић је рекао да је ријеч о младом привреднику чије ће искуство, како је рекао, бити драгоцјено за СП, с обзиром на то да се она залаже за економски развој дистрикта и отварање нових радних мјеста, чиме ће се зауставити исељавање становништва.

Најављујући помоћ Владе Републике Српске дистрикту Брчко, да би се у овој локалној заједници побошљао квалитет живота, Ђокић је река да је, између осталог, по истеку стечајног поступка неопходно обновити инфраструктуру у бившем државном предузећу "Интерплет", гдје је прије протеклог рата било запослено више од 3.000 људи.

- Из буџета дистрикта Брчко треба издвајати више новца у привредни развој него што је чињено протеклих година. Брчко има могућности за привлачање инвестиција и за развој нових производних капацитета . напоменуо је Ђокић.

Кокановић је новинарима рекао да ће његово будуће политичко дјеловање бити у складу са програмом Социјалистичке партије и да ће се залагати да се заустави одлазак младих из дистрикта.

Извор: СРНА