latinica  ћирилица
01/04/2017 |  08:15 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

"Полицијада 2017": Више од 500 радника МУП-а на дводневним сусретима (ВИДЕО)

У Бањалуци су данас почели дводневни сусрети радника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске "Полицијада 2017" на којима учествује више од 500 радника МУП-а.
"Полицијада" - Фото: СРНА
"Полицијада"Фото: СРНА

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, који је отворио сусрете, истакао је да је овогодишња "Полицијада" најмасовнија до сада, којом се у МУП-у показује спортски дух.

"Циљ нам је да се наши полицајци упознају, друже и надмећу у спортским активностима. Има још довољно младости и младих полицајаца који могу показати завидне резултате", рекао је Лукач новинарима послије отварања.

Он је додао да ће ове године "Полицијада", која је организована поводом 4. априла – Дана полиције и 25 година МУП-а Српске, трајати два дана да би се све планиране спортске активности завршиле на најбољи начин.

Предсједник Синдиката радника унутрашњих послова Српске Аница Јондић рекла је да ову манифестацију годинама заједно организују синдикат и МУП због процјене да су спортски сусрети радника МУП-а од вишеструког значаја.

"Ове године обиљежава се и 25 година од постојања МУП-а и Полиције Српске и ова манифестација траје дуже и далеко је масовнија него досадашње", навела је Јондићева.

Учесница "Полицијаде" Љиљана Ђурић из Службе министра рекла је да је ова манифестација на прво мјесту лијепо дружење да би се стекла нова познанства и видјеле колеге из различитих дјелова Српске који се нису видјели дуже вријеме.

На "Полицијади" се такмичи 19 екипа у седам спортских дисциплина.

У овој години планиран је набавка нових полицијских униформи. У току су потребне процедуре, а ускоро ће бити расписан и тендер за набавку нових униформи за полицајце Српске, изјавио је ресорни министар Драган Лукач на отварању "Полицијаде 2017." у Бањалуци.

Извор; РТРС, СРНА